همه چیز درباره ی فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

 آخرین بروزرسانی: 1400/06/21 548 زمان مطالعه: 5 دقیقه
فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان موارد زیادی است که قصد داریم در این مطلب درباره ی آن ها بحث کنیم. اغلب والدین از مهارت دست ورزی کودک خود مطمئن نمی باشند

همه چیز درباره ی  فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان موارد زیادی است که قصد داریم در این مطلب درباره ی آن ها بحث کنیم. نوزاد انسان در ابتدا زندگی خود قادر به استفاده از دست و پای خود نمی باشد. مراحل رشدی به تدریج و کم کم پیش می رود. معمولا نوزادان از سن سه ماهگی توانایی نگه داشتن اشیا را در دست خود پیدا می کنند. البته به کار گیری پاها مربوط به ماه های پنج و شش می باشد.

اگر نگاه دقیقی به خودتان بندازید، خواهید دید که بیشتر کارها و احتیاجات شما به وسیله ی دستانتان انجام می شود. کار کردن با دستان از همان چند ماهگی شروع می شود . خوردن، آشامیدن، شستن، تمیز کردن، لباس پوشیدن، آشپزی کردن، نوشتن و بسیار دیگری از کارها تنها با وجود دست هایمان انجام می گیرند. در این مطلب به بحث درباره ی فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می پردازیم.

 

تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می تواند عاملی برای قدرتمند شدن دستان آن ها باشد. توجه داشته باشید که به هنگام به کارگیری دست، مغز نیز تقویت می شود. انجام کارهای عملی در کودکان باعث افزایش خلاقیت و قدرت تصمیم گیری در آن ها می شود. با تقویت مهارت دست ورزی در کودکان سبب ایجاد و افزایش خلاقیت در آن ها می شویم. انسان ها برای انجام هر کاری نیازمند خلاقیت هستند. جالب است بدانید فرق بین افراد موفق و ناموفق میزان خلاقیت در آن ها است. قدرت مند شدن دستان یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد.

تقویت عضلات دست یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

با تقویت مهارت دست ورزی در کودکان عضلات دست و انگشتان تقویت می گردد که این یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد. بهتر است این کار را از زمان نوپایی با کودکان خود شروع کنیم و منتظر سال های بعدی نمانیم. تقویت دست ورزی در کودکان می تواند باعث ایجاد اعتماد به نفس نیز در آن ها شود. کودک با انجام بازی های دست ورزی و موفق شدن در آن ها احساس پیروزی می کند و این احساس سبب ایجاد اعتماد به نفس در فرد می گردد. در اغلب موارد کودک شور و اشتیاق بیشتری برای انجام این کار پیدا می کند و این موضوع در افزایش عزت نفس کودک تاثیر گذار می باشد. افزایش اعتماد به نفس را نیز می توان از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان دانست.

برای تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می توانید از انواع بازی ها و وسایل استفاده نمایید. اهمیت پازل دکمه دار در تقویت دست ورزی کودکان نوپا بسیار زیاد است. برای شروع می توانید این پازل را انتخاب نمایید. فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان بسیار زیاد است و والدین حتما باید برای انجام این کار از سنین کم شروع به تهیه وسایل و بازی های لازم نمایند. در مواردی که کودک مشکلی در به کار گیری انگشتان و دست های خود دارد حتما باید این مورد بررسی شده و توسط یک متخصص معاینه شود.

فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان و بررسی آن در کودک

اغلب والدین نگرانی هایی را در این مورد دارند و از مهارت دست ورزی کودک خود مطمئن نمی باشند. مورد اول و مهم در نظر گرفتن سن کودک می باشد. به طور مثال مهارت یک کودک سه ساله هرگز با مهارت یک کودک یک ساله یکسان نمی باشد. برخی از والدین به اشتباه از کودک خود انتظارات نا بجا و بسیار زیادی را دارند. توجه داشته باشید که انتظار شما از مهارت دست ورزی کودک باید متناسب با سن او باشد. فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان زیاد است و حتما باید توجه ویژه ای به آن شود.

مهارت دست ورزی در کودک یک ساله شامل گرفتن قاشق، شیشه شیر، دراز کردن دست به سوی مادر و گرفتن اشیا مورد علاقه می باشد. فواید تقویت مهارت دست ورزی در این سن تقویت می تواند به تقویت این مورد در سنین بالا کمک بزرگی نماید. در سن یک سالگی برای تقویت قدرت دست ورزی در کودک خود می توانید با انجام بازی هایی او را تشویق به گرفتن اشیا نمایید. گرفتن و حرکت دادن آن ها می تواند باعث آشکار شدن فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان شود.

کودک از سن دو سال به بعد درک شناختی از لمس اشیا و وسایل دارد. به طور مثال با گرفتن یک وسیله در دست به دنبال انجام کار خاصی با آن می باشد. در این سن تقویت مهارت دست ورزی را می توان به وسیله رنگ های انگشتی و آبرنگ انجام داد. کودکان در سن دو سالگی قادر به استفاده از رنگ در صفحه ای از کاغذ می باشند. برای این کار روزانه رنگ ها را جلوی کودک خود بگذارید و با همراهی خودتان اقدام به رنگ کردن نمایید. این کار راهی برای آشکار شدن فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان در سنین بالاتر می باشد.

از حدود هجده ماهگی می تواند از انواع بازی های مهارت دست ورزی استفاده نماید. جورچین ها و پازل های مناسب سن کودک می تواند کمک بزرگی برای این کار باشد. کشیدن اشکال را به کودک خود بیاموزید، این کار در سن چهار سالگی کمک بزرگی برای تقویت دست ورزی کودک خواهد شد. استفاده از قیچی های مناسب کودک نیز می تواند برای انجام این کار استفاده شود. فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان، استفاده مناسب و کافی از عضلات دست و انگشتان می باشد.

 

موضوع بسیار مهم در انجام تقویت دست ورزی کودک توجه به سن و قدرت توانایی او می باشد. استفاده از برخی بازی های فکری و جورچین ها در سنین نا مناسب سبب تخریب روحیه و استعداد فرزند شما خواهد شد. به طور مثال یادگیری اشکال  از  حدود سه سالگی انجام شود. در صورتی که این کار قبل سه سالگی انجام شود ممکن است کودک از لحاظ روانی دچار آسیب هایی شود. حتما قبل از انجام هر آموزشی برای فرزند خود درباره ی آن تحقیق کرده و اطلاعات کافی کسب نمایید. همه ما می دانیم که فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان بسیار زیاد است ولی باید این کار را با آگاهی کامل انجام دهیم تا کودک دچار هیچ مشکلی نگردد.

قدرت رنگ آمیزی یکی ازفواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

رنگ کردن یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد. رنگ آمیزی نیازمند وجود مهارت دست ورزی در کودکان می باشد. رنگ کردن نقاشی و ایجاد خطوط مشخص در نقاشی موردی است که رابطه مستقیمی با مهارت دست ورزی دارد. اگر کودک شما در رنگ آمیزی با مداد رنگی، آبرنگ، مداد شمعی و گواش مشکلی دارد به طور یقین مهارت دست ورزی او دارای اشکال می باشد. برای تقویت این مورد توصیه می شود کودک از سن دو سالگی با رنگ های انگشتی و آبرنگ اقدام به رنگ کردن نماید. نقاشی کردن زیبا از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان است.

کودکانی که مهارت رنگ کردن زیادی دارند دارای مهارت کافی دست ورزی می باشند. بهترین مورد برای شروع به رنگ آمیزی در کودکان مداد شمعی می باشد، این نوع مدادها نرم و راحت هستند و کودکان در استفاده از آن ها راحت تر می باشند. قدرت رنگ آمیزی یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد که بهتر است از سنین پایین تر توجه کافی نسبت به آن داشته باشیم.

 

 

مهارت نوشتاری یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

مهارت نوشتن درست یکی دیگر از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد. در مقطع آمادگی و پیش دبستانی کودکانی راحت تر و بهتر می نویسند که مهارت دست ورزی در آن ها تقویت شده باشد. به احتمال زیاد کودکان بسیار بد خط را مشاهده کرده اید که توانایی نوشتن اعداد و الفبا را ندارند. برخی از والدین و مربیان به اشتباه این تصور را دارند که یادگیری در کودکان اتفاق نیفتاده است ولی باید بدانید که وجود مشکل در قدرت دست ورزی سبب شده است که کودک توانایی نوشتن را نداشته باشد. خط خوش از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان است.

انواع وسایل و بازی های متنوع وجود دارد که شما می توانید از دوران نوپا بودن کودک خود از آن ها برای تقویت مهارت دست ورزی استفاده کنید. پازل دکمه دار یکی از این وسایل است که کمک زیادی را به تقویت مهارت دست ورزی فرزند شما می نماید. بنابراین توجه داشته باشید که توانایی نوشتن و به دست گرفتن مداد یکی از مهم ترین فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می باشد. در صورتی که نمی خواهید در زمان شروع تحصیل فرزند خود دچار مشکل شوید بهتر است برنامه ای را برای تقویت مهارت دست ورزی فرزند خودتان پیاده کنید.

 

 

افزایش خلاقیت یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان

خلاقیت از مهم ترین فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان است. هر چقدر در دوران کودکی دستان پر توان و ذهنی خلاق داشته باشیم در بزرگسالی بهتر می توانیم از پس مشکلات زندگی خود بربیاییم. هر اندازه ای که مهارت دست ورزی در فرد تقویت شود، قدرت ذهنی او نیز افزایش خواهد یافت. این قدرت ذهنی همان خلاقیت موجود در فرد می باشد. در همان سال های اول زندگی مهارت های لازم برای زندگی باید آموزش داده شود. شاید در ظاهر این موضوع هیچ ربطی به داشتن زندگی بهتر در آینده نداشته باشد ولی باید بدانید که با تقویت مهارت دست ورزی در کودکان باعث افزایش خلاقیت در آن ها می شویم.

استفاده از کاردستی و یادگیری مهارت بریدن و دوختن سبب می شود تا قدرت ذهنی و خلاقیت فرزند شما افزایش پیدا کند. باید این موضوع را بدانید که اغلب افراد موفق در دنیا انسان های خلاقی هستند. خلاقیت می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر بسیار زیادی قرار دهد. قدرت تصمیم گیری و مدیریت بحران به بخش خلاقیت مربوط می شود. یکی از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان افزایش میزان خلاقیت و قدرت ذهنی در آن ها می باشد که حتما باید توجه کافی نسبت به آن ها داشته باشیم.

فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان و راه های تقویت آن

خمیر بازی یکی از بهترین بازی ها برای تقویت دست ورزی می باشد. کار با خمیر و ساختن اشیا و مجسمه های خلاقانه می تواند راهکار بسیار عالی برای تقویت مهارت دست ورزی باشد. فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان توسط خمیر بازی و ایجاد طرح ها و مجسمه های خلاقانه می باشد. لمس خمیر با دست و توانایی شکل دادن به آن می تواند عضلات و انگشتان کودک را تقویت نماید. در صورتی که خمیر بازی در دسترس ندارید، می توانید از گل رس نیز استفاده نمایید. گل رس یک ماده ی ارزان و بدون ضرر برای بازی فرزند شما می باشد. به راحتی می توانید از آن در خانه و یا محل بازی کودک استفاده نمایید. توجه به فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان می تواند رشد جسمی و ذهنی آن ها را ارتقا دهد.

 

 

اگر کودک نوپایی دارید که به دنبال تقویت مهارت دست ورزی او می باشید، می توانید از انواع پازل های دکمه دار استفاده نمایید. فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان نوپا بسیار زیاد می باشد. در صورتی که از همین سن توجه به رشد و تقویت این مهارت نمایید قطعا در مراحل بعدی کودک شما دستان پر توانی خواهد داشت. این موضوع را به یاد داشته باشید که حتما باید با بررسی فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان، راهکار خوب و مناسبی را برای این کار انتخاب نمایید. توصیه می شود حتما از مشاوره یک فرد آگاه در این باره بهره مند شوید.

در این مطلب از فواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که حتما باید روش و راهکار مناسبی را نسبت به سن فرزند خود برای تقویت دست ورزی او به کار بگیریم. انتخاب و خرید انواع بازی ها برای این موضوع می تواند کمک بزرگی باشد. به یاد داشته باشید که بازی دست ورزی حتما باید مناسب سن فرزند شما باشد. در صورتی که به این موضوع مهم توجه نکنید قطعا فرزند شما دچار مشکلاتی خواهد شد. بازی های مناسب دست ورزی را از فروشگاه های معتبر تهیه نمایید و توجه داشته باشید که بازی استانداردهای لازم را داشته باشد. انتخاب ناآگاهانه و نامناسب ممکن است به جای رشد کودک باعث آسیب به ذهن او شود.

 

مدیر مجله

دیدگاه کاربران

صالح صابونی

این پازلها از اون دسته اسباب بازیهاییه که نه تنها کودک رو باجاگذاری پازل به چالش میکشه بلکه دست ورزی کودک رو هم تقویت میکنه

1401/04/28     login پاسخ

اعظم کریمی پور

بعضی از بچه ها ی کلاس اول انگشتاشون زود خسته میشه و به همین خاطر نوشتن رو دوست ندارن ،بهترین کاری که می تونیم براشون انجام بدیم اینه که تا قبل از سن مدرسه رفتنانگشتاشون تقویت بشه وسیله های زیادی هست و یکی از وسیله هایی که برای دستورزی مناسبه پازل پین دار یا پازل های برجسته س

1400/06/20     login پاسخ



ورود به سیستم جهت ثبت نظر