کتاب کودک مناسب برای نوزاد و نوپا

 آخرین بروزرسانی: 1402/12/26 448 زمان مطالعه: 2 دقیقه
کتاب کودک و انتخاب آن یکی از دغدغه های والدین می باشد. این سوال در ذهن بسیاری از والدین وجود دارد که چه زمانی باید کتاب خوانی را برای فرزند خود شروع کنم؟

کتاب کودک مناسب برای نوزاد و نوپا

کتاب کودک و انتخاب آن یکی از دغدغه های والدین می باشد. این سوال در ذهن بسیاری از والدین وجود دارد که چه زمانی باید کتاب خوانی را برای فرزند خود شروع کنم؟

احتمالا اغلب افراد این تصور را دارند که کتاب خوانی باید از سن دو سالگی به بعد شروع شود اما باید بدانید که از زمان نوزادی و نوپایی کودک باید کتاب کودک مناسب را تهیه کرده و آغاز به کتابخوانی کنید.

چه نوع کتاب کودک برای فرزند نوپا انتخاب کنیم؟

انواع کتاب های آموزشی و داستانی در بازار موجود هستند. توجه داشته باشید که هر کتاب و یا بازی باید مناسب سن کودک باشد. متاسفانه برخی از والدین به این نکته مهم توجه نکرده و کتاب هایی را خریداری می نمایند که مناسب سن کودک نمی باشد. حتما در هنگام خرید قسمت توضیحات را مطالعه نموده و رده سنی کتاب کودک را بخوانید.

به طور مثال اگر رده سنی کتاب کودک 2 تا 3 سال بود نباید آن را برای فرزند یک ساله خود بخرید زیرا هنوز درک مطالب آن کتاب برای فرزند شما سنگین می باشد.

برای نوزادان از 10 روزگی می توانید کتاب سیاه و سفید در معرض دیدشان بگذارید. و از حدود 4 ماهگی تقریبا دید کاملی دارند و می توانند تمام تصاویر را تشخیص دهند. بعد از چهار ماهگی می توانید کتاب کودک مناسب را برای فرزند خود تهیه نمایید. کتاب مناسب برای کودکان 4 ماهه الی یک ساله کتاب هایی هستند که دارای تصاویر بزرگ و جذاب می باشند.

وقتی کتاب را روبروی کودک خود قرار می دهید او رنگ ها و تصاویر موجود در آن را مورد بررسی قرار می دهد. البته ممکن است داستانی هم در آن ذکر شده باشد که بهتر است داستان های کوتاه و مفهومی را برای فرزند خود انتخاب نمایید.

 

 

در این سنین کودکان تمام اشیا موجود در دسترس خود را به سمت دهان برده و یا با دست اقدام به پاره کردن آن می نمایند. برای دوام کتاب کودک بهتر است از کتاب های پلاستیکی و پارچه ای مناسب نوزادان استفاده نمایید.

این کتاب ها از کاغذ و مقوا تولید نشده اند و در برابر آب و فشار مقاوم می باشند. بدین صورت شما نگران پاره شدن کاغذ و ورود آن به دهان فرزند خود نخواهید بود. مطالعه این نوع کتاب های داستان می تواند رشد جسمی و ذهنی او را افزایش داده و بهتر نماید.

اهمیت انتخاب کتاب کودک برای کودکان نوپا

یکی از دغدغه های مهم در جامعه امروزی کتابخوانی و مطالعه می باشد. جامعه ای که کتاب خوانی در آن ترویج نداشته باشد دارای سطح فرهنگ بالایی نیست. متاسفانه در کشور ما سرانه مطالعه بسیار پایین بوده و افراد زمانی را برای مطالعه اختصاص نمی دهند. آغاز کتابخوانی از سنین پایین و نوپایی سبب نهادینه شدن فرهنگ کتاب خوانی در کودکان می شود.

در صورتی که والدین از شش ماهگی آغاز به انتخاب و خواندن کتاب کودک نمایند، در آینده فرزندی کتاب خوان خواهند داشت. بنابراین یکی از تاثیرات مثبت کتاب خوانی در این سن نهادینه شدن این موضوع در فرد می باشد.

تقویت هوش ذهنی و اجتماعی از دیگر مزایای خواندن کتاب کودک می باشد. نوزادان با دیدن تصاویر و شنیدن داستان های مختلف رشد ذهنی بهتری را خواهند داشت. متاسفانه این باور وجود دارد که خواندن داستان برای نوزاد شش ماهه کار مفیدی نیست زیرا او هنوز درکی از این موضوع ندارد.

اما باید بدانید کودکان از همین سنین بسیار هوشمند بوده و توانایی درک برخی از موضوعات را دارند. تصاویر موجود در کتاب کودک می تواند تاثیر بسیار خوبی را در روند رشد ذهنی کودک داشته باشد. همچنین یادگیری مهارت های اجتماعی نیز از همین سن آغاز می شود.

 

تقویت خلاقیت از دیگر موضوعات مهم درباره ی خواندن کتاب کودک می باشد. دیدن تصاویر و داستان های مرتبط سبب تحریک خلاقیت کودک می شود. همان طور که می دانید داشتن قدرت تخیل و خلاقیت می تواند در آینده زندگی کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

خواندن داستان این کمک را به کودک می کند تا قدرت تخیل او افزایش یافته و در آینده توانمندی بیشتری در حل مسائل داشته باشد. لمس کتاب کودک و مشاهده تصاویر این کمک را به او می کند تا تحلیل بهتری از وقایع محیط خود داشته باشد.

خرید کتاب لمسی از وبسایت کلبه کتاب کودک

روش صحیح خواندن کتاب برای نوزادان و کودکان نوپا

قبل از هر کاری مکان و زمان مناسبی را برای خواندن کتاب در نظر بگیرید. زمانی که کودک سیر است و نیازی به خواب ندارد. کتاب خواندن برای کودکان نیازمند صبر و حوصله می باشد. در صورتی که خودتان حوصله ی کافی ندارید و خسته اید، بهتر است خواندن کتاب کودک را به زمان دیگری موکول نمایید.

وجود افراد زیاد و سر و صدا نیز می تواند باعث حواس پرتی کودک شود پس بهتر است محیط خلوت و آرامی را برای انجام این کار انتخاب نمایید تا حواس شما و فرزندتان جمع باشد.

کودک را بر روی پاهای خود بنشانید و کتاب را باز کنید. احتمالا کودک اقدام به لمس کتاب خواهد کرد، اصلا مانع انجام این کار نشوید و اجازه دهید تا کتاب کودک توسط فرزند شما لمس شود. بعد از گذشت چند دقیقا به صورت آرام و شمرده شروع به خواندن داستان نمایید.

به یاد داشته باشید که حتما باید جملات را کاملا شمرده بخوانید و تصاویر را مورد توجه کودک قرار دهید. حتما با دست خود به تصاویر اشاره کنید. اگر کودک اقدام به گرفتن کتاب از شما می کند مانع نشوید و اجازه دهید تا کتاب را در دستش بگیرد.

 

لحن شما باید کاملا کودکانه بوده و قسمت های مشخص را با حساسیت خاصی بیان نماید. این لحن سبب ایجاد هیجان و علاقه مند تر شدن کودک خواهد شد. از کودک برای تعویض ورق های کتاب کمک بگیرید. برخی از والدین به اشتباه تعامل لازم را با کودک به وجود نمی آورند و از دست زدن او به کتاب خودداری می نمایند.

این کار سبب می شود تا کودک علاقه ی زیادی به شنیدن داستان پیدا نکند. بهتر است بعد از پایان هر صفحه سوالاتی را از کودک بپرسید البته که به احتمال قوی فرزند شما توانایی پاسخ دادن به سوالات را ندارد اما این پرسش و پاسخ باعث ایجاد کنجکاوی بیشتر در کودک می شود و او انگیزه بیشتری نسبت به خواندن آن پیدا می نماید.

خرید کتاب مقاوم از فروشگاه اینترنتی کلبه کتاب کودک

مدیر مجله

دیدگاه کاربران

اعظم کریمی پور

سلام به مطلب خوبی درباره روش صحیج کتاب خواندن برای کودکان اشاره کردین

1400/06/23     login پاسخ



ورود به سیستم جهت ثبت نظر