اسباب بازی مناسب کودکان دارای اختلال اوتیسم

 آخرین بروزرسانی: 1403/01/14 435 زمان مطالعه: 4 دقیقه
کودکان مبتلا به اوتیسم دائماً در جستجوی روش‌هایی برای تبادل احساسات خود هستند.اگر اطرافشان را با اسباب بازی‌های فراوان شلوغ کنید؛ نمی‌توانید بهترین وسیله را پیدا کنید.

معرفی 7 اسباب بازی مناسب کودکان دارای اختلال اوتیسم

کودکان مبتلا به اوتیسم دائماً در جستجوی روش ‌هایی برای دریافت اطلاعات حسی مورد نیاز خود هستند. اگر اطرافشان را با اسباب بازی‌ های فراوان شلوغ کنید؛ نمی‌توانید بهترین وسیله را پیدا کنید. در واقع یکی از سخت‌ ترین کارها، پیدا کردن بهترین اسباب بازی برای کودکان اوتیسمی است.

اسباب بازی‌ های بسیاری وجود دارند که در دسته ابزار های حسی قرار می‌گیرند. در این مطلب لیستی از  اسباب بازی ‌های مورد علاقه خود را که توسط درمانگر اوتیسم توصیه شده تهیه کرده ایم

بهترین اسباب بازی برای کودکان نوپا اوتیسم

1. بلوک‌های مرتب سازی شکل ها

بلوک‌ های مرتب سازی شکل ها به هماهنگی چشم و دست، مهارت ‌های حرکتی و درک بصری کودکان کمک می‌کند. همچنین از این بلوک ‌ها برای یادگیری رنگ ها ، اشکال و تمرین های مهارتی استفاده می‌شود. به عنوان مثال می‌توانید دو یا سه بلوک را چند متر آن طرف‌ تر بگذارید ، سپس از کودک بخواهید یک قطعه خاص برای شما بیاورد.

2. پازل ABC

پازل های ABC برای یادگیری حروف الفبا عالی هستند. آنها همچنین در رنگ شناسی، تشخیص اشکال و تمرین مهارت های حرکتی مناسب اند.

3. پازل پین دار

پازل پین دار یکی از اسباب بازی های مورد علاقه برای کودکان نوپا مبتلا به اوتیسم است. کار کردن با اسباب بازی هایی که دستگیره های نسبتا بزرگی دارند برای این بچه ها راحت تر است و شانس موفقیت آن ها را در بازی بالاتر میبرد. این پازل ها برای آموزش شکل ها و رنگ ها و ایجاد هماهنگی بین آنان نیز مناسب اند.

تنوع مدل های پازل دکمه دار بسیار زیاد است به عنوان مثال از آن برای آشنایی با حیوانات و موارد مربوط به آن ها نیز استفاده می شود.

4. اسباب بازی های جویدنی

اسباب بازی های جویدنی حسی شگفت انگیز را در کودکان ایجاد می‌کنند. با وجود اینکه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و عموما گران قیمت هستند اما کاربرد زیادی دارند. اکثر والدین این اسباب بازی ها را فقط برای نوزادان کوچکی که در حال دندان درآوردن هستند تهیه می‌کنند. بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم نیاز های حسی دهانی دارند. این نوع اسباب بازی ها برای نوزادان بی خطر هستند و عموما دارای بافت هایی برای تقویت عضلات دهانی می‌باشند.

5. حباب

حباب ها که به وسیله ی چوب دستی های مخصوص دمیده میشوند؛ یکی از ابزار های حسی فوق العاده برای کودکان نوپا مبتلا به اوتیسم است. گرفتن حباب به آگاهی حسی و همچنین بصری کودکان کمک می کند.

از سویی دیگر دمیدن حباب ها یک فعالیت آرام بخش است زیرا باعث تنفس آرام و عمیق می شود. این بازی همچنین به تقویت گفتار کودک کمک می کند.

6. بازی خرس و جام

متخصصان کار درمانی این مجموعه اسباب بازی را برای کودکان نوپا مبتلا به اوتیسم معرفی کرده اند. تنوع بازی با خرس و فنجان بسیار زیاد است. به عنوان مثال می‌توانید از کودک بخواهید خرس رنگی مورد نظر شما را با انگشتانش برداشته و در ظرف هم رنگ خود بیندازد.

همچنین کودک می‌تواند با استفاده از انبر مخصوص خرس ها را بردارد و اینگونه مهارت های حرکتی او تقویت می‌شوند. یا اینکه خرس ها و ظرف ها را با توجه به رنگشان تفکیک کرده و مانند رنگین کمان کنار هم قرار دهد.

در صورتیکه این اسباب بازی در دسترس نبود میتوانید با وسایلی که در منزل دارید این نوع بازی را طراحی کنید برای مثال با چوب بستنی یا با پوم پوم های رنگی و چند تا رول دستمال توالت که دور آنها کاغذ رنگی چسبانده اید.

 

7. نخ و مهره

کار با نخ و مهره برای تقویت مهارت حرکتی کودکان دارای اختلال اوتیسم مناسب است. می‌توانید از آن ها بخواهید که مهره را در یک دست و نخ را در دست دیگر بگیرند و سعی کنند مهره را از آن رد نمایند. این کار به هماهنگی چشم و دستشان کمک کرده و مهارت های حرکتی آنان را افزایش می‌دهد. در ادامه از کودک بخواهید که با استفاده از مهره ها الگو بسازد و یا از رنگ های خاصی استفاده کند.

مدیر مجله

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر