
2 4 دقیقه مطالعه
View more
بسیاری از کودکان از رفتن به مهدکودک میترسند. هر کدام از آنها دلایل مختلفی (منطقی و غیرمنطقی) برای جلوگیری از رفتن خود به مهدکودک به کار بردند. کودکانی که از رفتن به مهدکودک می ترسند معمولاً به دلیل اضطراب، پذیرش نامناسب، دلایل خانوادگی و ... از مهدکودک دوری میکنند. این کودکان در مهدکودک قادر به برقراری ارتباط با دوستان خود نیستند و مدام گریه می کنند. یا اینکه کودک به دلیل ترس از محیط آموزشی و معلمان در برقراری ارتباط با محیط دچار مشکل میشود. برای جلوگیری از ترس کودکان از مهدکودک، محیط های آموزشی و ... حتما از روانشناس کمک بگیرید. در ادامه همراه ما باشید.
حتما تا کنون کودکی دیدهاید که از رفتن به مهدکودک میترسد. یا آیا تا به حال با والدینی که نگران مهدکودک خود هستند ملاقات کردهاید؟ برای درمان این ترس، والدین باید ابتدا علت این موضوع را مشخص کنند. در واقع، اگر دلایل ترس از مهدکودک را بررسی نکرده باشید، نمی توانید راه حلی پیدا کنید.
بررسیها نشان میدهد خانواده هایی که در آن فرزندان با فاصله سنی زیاد به دنیا می آیند، از محیط های آموزشی مانند مهدکودک می ترسند. اما از نظر اجتماعی این وضعیت در همه طبقات اجتماعی مشاهده می شود.اما از نظر جنسیت تعداد دختران بیشتر از پسران است.
به طور کلی، بیشتر ترس های کودکان طبیعی است و تنها برخی از آنها غیر طبیعی تلقی می شوند. به طور کلی اولین جایی که بچه ها بزرگ میشوند خانواده است. این کاملا طبیعی است که دوری از خانواده باعث ترس از مهد کودک شود. به طور کلی ترس از محیط های آموزشی مانند مهدکودک دلایل مختلفی دارد که در این قسمت از مقاله به آنها اشاره می کنیم.
یکی از دلایل اصلی ترس از مهدکودک، اضطراب جدایی است. طبق تحقیقات، کودکانی که از این نوع محیط می ترسند، به دلیل اضطراب و افسردگی است که دچار چنین ترس هایی میشوند. اگر این علل درمان نشوند، عواقب نامطلوبی ممکن است رخ دهد. و با بزرگتر شدن کودکان مشکلات بیشتری متوجه آن ها خواهد شد.
اگر راهحلهای خانگی پاسخگو نباشد، اضطراب جدایی میتواند عملکرد کودک را در زمینههای مختلف از جمله آموزش مختل کند. برای بهبود این وضعیت باید از روانشناس کمک گرفت. هنگام درمان اضطراب جدایی در کودکان، روانشناسان یکی از دو رویکرد کودک محور یا خانواده محور را انتخاب می کنند. البته برخی از درمانگران التقاطی هستند و از هر دو روش با هم استفاده می کنند.
در این روش که معمولا برای کودکان بزرگتر کاربرد دارد و جلسات مشاوره با کودک بدون حضور والدین برگزار می شود. در این رویکرد، درمانگر از روش هایی مانند بازی درمانی و تکنیک های شناختی و رفتاری برای کمک به اضطراب جدایی در کودکان استفاده می کند. در طول جلسات درمانی، کودک یاد می گیرد که احساسات خود را با درمانگر در میان بگذارد و روش های سالم برای مقابله با اضطراب را یاد می گیرد.
برای درمان اضطراب جدایی در کودکان، در رویکرد خانواده محور، مادر و کودک یا هر دو والدین همراه با کودک در جلسات شرکت می کنند و درمانگر تعامل آنها را مشاهده می کند. پس از مشاهده و تحقیق دقیق، الگوهای ارتباطی ناسالم برای والدین توضیح داده می شود. یعنی درمانگر سعی می کند به والدین بیاموزد که چگونه علاوه بر استقلال، اعتماد به نفس و امنیت کافی را به فرزند خود بدهند و به او کمک کنند تا با اضطراب های درونی خود مقابله کند.
یکی دیگر از دلایل ترس از مهدکودک خانواده است. گاهی اوقات دلیل این ترس ها ترس از خانه است و کودکانی که بیشتر به خانواده وابسته هستند. همچنین بیش از دیگران مورد توجه و حمایت والدین خود قرار گرفتند و بیش از دیگران از ترس و اضطراب رنج می برند.
حتی کودکانی که در خانواده های پرتنش زندگی میکنند. آنها بیش از سایر کودکان از مهدکودک می ترسند و اتفاقاتی مانند فوت عزیزان، طلاق، تولد خواهر و برادر جدید و... در این عارضه نقش دارند.
براساس بررسیها؛ کودکانی که والدین حساسی دارند بیش از دیگران از مهدکودک می ترسند. مادرانی که همیشه بلاتکلیف، وسواسی، مضطرب، غیرمنطقی، هوش هیجانی پایین، محتاط، حساس و بسیار احساساتی هستند، کودکانی نگران و ترسو تربیت می کنند.
انتظارات از کودک در محیط جدید نیز باعث ترس از مهدکودک می شود. گاهی اوقات مهدکودک ها انتظاراتی از کودکان دارند که بیش از تواناییهای کودک است یا یک مربی مهدکودک مشکل ساز باعث این ترس می شود. ترس از معلمان یکی دیگر از دلایل ترس کودکان است. در این شرایط باید معلم کودک عوض شود.
برای کاهش ترس کودک از معلم، لازم است او را به خاطر ترسش تنبیه یا سرزنش نکنیم، بلکه از طریق دوستی به او نزدیک شویم و با همدلی درباره ترس او صحبت کنیم. همچنین می توانید از مشاوران و روانشناسان مشاوره تخصصی بگیرید و متناسب با شرایط کودک راه حل هایی برای از بین بردن ترس در کودکان بیابید.
عملکرد معلم فرزندتان را از طریق مدیر یا معاون مدرسه بررسی کنید تا از رفتار او با فرزندتان مطلع شوید. وقتی بچه ها در خانه اشتباه می کنند هرگز معلم را تهدید نکنید. مثلاً نگویید به معلمتان می گویم که شما را به خاطر انجام ندادن تکالیف تنبیه کند.
در نهایت سعی کنید به کودک خود کمک کنید تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و بتواند با استفاده از مهارت های ارتباطی با معلم خود ارتباط برقرار کند و از فعالیت های گروهی در کلاس یا ارزشیابی نترسد.
برای اینکه ترس کودک از معلم از بین برود، می توانید این موضوع را با معلم کودک در میان بگذارید. یکی از مهمترین اقداماتی که معلمان می توانند برای غلبه بر ترس کودک انجام دهند موارد زیر است:
ترس از مهدکودک مشکلات زیادی را برای خانواده به همراه دارد. وقتی کودک این ترس را دارد، شامل والدین به ویژه فرد شاغل می شود. به همین دلیل این خانواده ها همیشه به دنبال راه حلی برای غلبه بر ترس خود از مهدکودک هستند. در این قسمت از مقاله راه حل های غلبه بر این ترس را توضیح داده ایم.
یکی از راههای مقابله با ترس از مهدکودک دوری از کودک است. در این روش باید به تدریج از کودک فاصله بگیرید و زمان این فاصله را افزایش دهید. با این روش کم کم کودک به دوری از مادر عادت می کند و ترس از جدایی از بین می رود.
برای غلبه بر ترس از مهدکودک، باید رفتار صحیح را در مهدکودک به کودک خود آموزش دهید. نحوه غذا خوردن، درآوردن و تعویض لباس، جای وسایل و ... را به کودک بیاموزید تا در مهدکودک به دلیل نداشتن توانایی ها با مشکل مواجه نشود.
برای کاهش ترس از مهدکودک باید با او صحبت کنید. از فرزندتان بپرسید که در مورد مهدکودک چه فکری می کند. برای بررسی احساسات او سوالات مختلفی بپرسید. با بررسی این احساسات متوجه خواهید شد که چه چیزی باعث ایجاد حس خوب در کودک می شود.
برای کاهش ترس از مهدکودک، به کودک خود فرصت دهید تا با یکدیگر آشنا شود.کودکان باید کم کم اطرافیان خود را مشاهده کرده و با آنها تعامل داشته باشند. در اولین جلسه در مهد کودک نباید انتظار داشته باشید که کودک به درستی ارتباط برقرار کند. کم کم با شناخت اطرافیان ترسش از مهدکودک کاهش می یابد.
اگر خداحافظی طولانی نداشته باشید، ترس از مهدکودک کمتر می شود. بنابراین برای پرهیز از این رفتار، هنگام خداحافظی ارتباط مناسب داشته باشید. لبخند کوتاهی به او بزنید و بگویید در زمان مقرر او را تحویل خواهید گرفت و او دوباره شما را ملاقات خواهد کرد.
همانطور که گفته شد ترس از مهدکودک یکی از مشکلات والدین است. والدین دوست دارند فرزندانشان قبل از مدرسه به چنین فضاهایی عادت کنند. به همین دلیل اصرار دارند که به مهدکودک بروند.
با کمک کتابهای آموزشی خصوصا کتاب کار می توانید در مواجهه با چنین موقعیتی راه را برای فرزندتان آسان کنید.
مدیر مجله
2 4 دقیقه مطالعه
View moreدر این فروشگاه می توانید انواع کتاب کودک با ورقهای سخت را انتخاب کنید. کتابهایی با جنس مرغوب که برای کودک شما می تواند تا مدتها همبازی خوبی باشد. کتابها برای رشد کودکان نقش بسزایی ایفا می کنند.
0 4 دقیقه مطالعه
View moreدر این مقاله به مهمترین مزایای خریدکتاب کودک برای کودکان زیر دوسال می پردازیم. خرید کتاب کودک مناسب ترین، راه برای والدینی می باشد که دنبال راه حلی برای سرگرم کردن کودکان خود می باشند.
0 6 دقیقه مطالعه
View moreوقتی کودک ناخن هایش را می جود چه کنیم؟ برای حل مشکل ناخن جویدن در کودک می توانید راه حل ها و پیشنهادات زیر را امتحان کنید:
4 3 دقیقه مطالعه
View moreمهارت های زندگی برای کودکان پیش دبستانی ضروری هستند زیرا کودک شما را برای انطباق و سازگاری با تغییرات محیط و چالش های روزمره آماده می کنند. همچنین اولین گام در جهت تکامل و استقلال بیشتر آنهاست
3 2 دقیقه مطالعه
View moreسوء استفاده و آزار جنسی کودکان یکی از مشکلاتی است که در هر جامعه ای دیده می شود برای پیشگیری از سوء استفاده های جنسی باید کودک را با مسائلی در این حیطه آشنا نمود
دیدگاه کاربران
ورود به سیستم جهت ثبت نظر