راهکارهایی برای قطع شیر شب نوزاد

 آخرین بروزرسانی: 1403/01/14 177 زمان مطالعه: 5 دقیقه
اگر برنامه از شیر گرفتن نوزاد و قطع شیر شبانه نوزاد خوب پیش نمی رود، آن را ادامه ندهید. با گذشت زمان می توانید آن را مجدداً ادامه دهید.

به عنوان یک مادر، هرگز نمی توانید به طور دائم به شیردهی ادامه دهید یا آن را ناگهانی قطع کنید. از شیر گرفتن در شب جایگزین مناسبی برای بسیاری از مادران است. شاید فکر کنید که به این ترتیب نوزاد مواد مغذی لازم را که در شیر مادر بود از دست می دهد. اما در واقع اینطور نیست. پس از قطع شیر شب، کودک به دریافت مواد مغذی از سایر غذاها ادامه خواهد داد.

به یاد داشته باشید که خواب شبانه مرحله مهمی از رشد و تکامل کودک است (مانند یادگیری راه رفتن یا استفاده از توالت) که نوزادان در سنین مختلف به دست می آورند. حتی اگر تلاش نکنید، سرانجام روزی فرا می رسد که کودک شما یاد می گیرد که در طول شب بخوابد. هر چه کودک خواب شبانه را به طور کامل درک کند، قطع شیر شب برای والدین و او راحت تر خواهد بود.

برخلاف آنچه در رسانه‌ها و کتاب‌ها به تصویر کشیده می‌شود، خواباندن نوزاد نبردی نیست که شما باید برنده شوید. هدف اصلی تامین خواب لازم برای اعضای خانواده است، به گونه ای که نیازهای کوچکترین عضو خانواده که شامل تغذیه نیز می شود، تامین شود.

روش های قطع شیر شبانه نوزاد

در زیر توجه شما را به پیشنهاداتی برای عادت دادن نوزاد به کاهش و قطع شیر شبانه کودک جلب می کنیم.

چیزهایی که باعث بی قراری نوزاد می شود را حذف کنید

دندان در آوردن

اگر فکر می کنید کودکتان در حال دندان درآوردن است، قبل از خواب به او مسکن بدهید (البته با نظر پزشک اطفال). کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند، معمولا سعی می کنند با نوشیدن شیر بیشتر از سینه مادر، درد لثه خود را کاهش دهند. درد دندان در نوزادان معمولاً در شب بدتر است.

دمای اتاق

دمای مناسب برای خواب کودک خود را پیدا کنید. برخی از نوزادان به دلیل گرما یا سرمای شدید از خواب بیدار می شوند. بنابراین تنظیم دمای مطلوب اتاق یکی از عوامل تعیین کننده برای قطع شیر شب و از شیر گرفتن نوزاد در شب است.

غذای جامد

وقتی تغذیه با غذای جامد را شروع می کنید، بسیاری از نوزادان (به ویژه نوزادان زیر شش ماه) به دلیل مشکل در هضم غذا، شب ها بیشتر از خواب بیدار می شوند. سعی کنید از دادن غذای جامد به کودک در عصر خودداری کنید. شما می توانید تغذیه غذای جامد را تا زمانی که سیستم گوارشی او رشد کند به تاخیر بیاندازید. چندین مطالعه نشان داده است که تغذیه کودک با غذا به خواب شبانه کمکی نمی کند.

آلرژی

نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی، آلرژی محیطی یا اگزما در شب به دلیل بی قراری از خواب بیدار می شوند. پس با حذف مواد حساسیت زا و درمان آنها می‌توان زمینه قطع شیر شبانه و از شیر گرفتن نوزاد را در شب فراهم کرد.

رفلاکس نوزاد

ناراحتی ناشی از ریفلاکس نوزاد یا برگشت اسید معده به مری نیز می تواند باعث بیدار شدن نوزاد در شب شود.

بیماری های نوزادان

بیماری هایی مانند عفونت گوش و سرماخوردگی نوزاد باعث اختلال در خواب و افزایش نیاز نوزاد به شیر شبانه می شود. آلرژی به پوشک یا سایر مواد حساسیت زا نیز می تواند بر خواب کودک تأثیر بگذارد.

هر زمان که بیداری شبانه کودکتان به طور ناگهانی افزایش یافت، سعی کنید علت این بیداری شبانه را پیدا کنید. قبل از شروع برنامه شیرگیری شبانه نوزاد، لازم است با پزشک متخصص اطفال مشورت شود تا مشکلات و بیماری های رفلاکس برطرف شود.

شیردهی را در روز افزایش دهید

برای قطع شیر شبانه کودک، سعی کنید در طول روز بیشتر به کودک خود شیر بدهید.

کودک را تشویق کنید که در طول روز شیر بیشتری بنوشد (فواصل شیردهی را از هر 3 ساعت به هر 2 ساعت کاهش دهید) تا در طول روز شیر بیشتری دریافت کند.

حواس پرتی نوزاد را کاهش دهید

سعی کنید هر روز در محیطی آرام شیر بدهید. چراغ ها را خاموش کنید، در را ببندید و پرده ها را بکشید. قبل از شروع شیردهی، برنامه ای ترتیب دهید تا بچه های بزرگتر سرگرم شوند و مزاحم نوزاد شما نشوند. سعی کنید در حالت خوابیده به کودک خود شیر بدهید.

قبل از خواب به نوزادتان آب بدهید

یکی دیگر از اقدامات برای قطع شیر شبانه و از شیر گرفتن نوزاد در شب، تغذیه خوب نوزاد قبل از خواب است. زمان شیردهی را طوری انتخاب کنید (با در نظر گرفتن هر 1 یا 2 ساعت شیردهی) که نزدیک به زمان خواب نوزاد باشد. برخی از مادران ترجیح می دهند نوزاد فقط از یک سینه شیر بخورد، به همین دلیل است که نوزاد در آخرین شیردهی شیر با چربی بیشتری دریافت می کند.

دسترسی کودک را به مادر محدود کنید

پس از شیر دادن، نوزاد را به پشت بخوابانید یا از خود دور کنید تا به شما نزدیک نشود و دوباره وسوسه شود که شیر بخورد. لباس هایی بپوشید که رسیدن نوزاد به سینه را در شب دشوار می کند.

پدر خانواده را در برنامه شیر شبانه قرار دهید

اگر کودک شما فقط در صورتی که او را بغل کنید، شب از خواب بیدار می شود، ممکن است پدر را به عنوان فردی که می تواند این کار را انجام دهد بپذیرد (کودک از پدرش شیر شبانه انتظار نخواهد داشت).

پدر می تواند به طرق مختلف مانند آب دادن، خوابیدن با کودک و در آغوش گرفتن کودک را آرام کند. در برخی موارد، کودک می تواند تنها با پدر در اتاق جداگانه بخوابد و نسبت به زمانی که با مادر می خوابد، بی قراری کمتری داشته باشد.

ارتباط روزانه با کودک را افزایش دهید

به نوزاد خود فرصت های زیادی برای شیر دادن و نوازش در طول روز بدهید. گاهی نوزادان شب ها بیشتر دنبال سینه های مادر می گردند چون روزها از آغوش مادر محروم بودند. گاهی اوقات مادران آنقدر سرشان شلوغ است، مخصوصاً اگر بچه های دیگری هم داشته باشند، که در طول روز کاملاً نوزاد را فراموش می کنند و فقط کنار تخت نوزاد می نشینند، بدون اینکه با نوزاد تماسی داشته باشند.

اگر بتوانید تماس نزدیک تری را با کودک خود در طول روز افزایش دهید و بیشتر با شیر مادر تغذیه کند، او احتمالاً در شب به تغذیه کمتر نیاز پیدا خواهد کرد. اگر در طول روز کار می کنید، پس درخواست کودک برای شیر دادن در شب بیشتر به منظور رفع نیاز کودک به تماس نزدیک با شما است. اگر قصد دارید شیر دادن به نوزاد خود را در شب قطع کنید، حتما در طول روز تماس با نوزاد خود را افزایش دهید.

با فرزندتان صحبت کنید

وقتی کودک کمی بزرگتر شد می توانید به زبان خودش بعضی چیزها را برای او توضیح دهید. مثلاً هنگام غروب خورشید شب بخیر بگویید. یا وقتی مامان و بابا شب بخیر میگن تو هم شب بخیر میگی. (یا به هر زبانی که کودک شما صحبت می کند) در ابتدا ممکن است کودک متوجه نشود، اما اگر این کار را قبل از خواب یا زمانی که او شب از خواب بیدار می شود انجام دهید، به موقع آن را متوجه می شود.

 از گفتن «نه» یا «بعدا» برای قطع شیردهی در شب نترسید

اگر فرزندتان (مخصوصاً بالای 18 ماه) از شما می خواهد شیر بدهید، با اطمینان بگویید «نه» یا «بعداً» اما نیازهای کودک را نیز در نظر بگیرید. برای قطع شیر خوردن یا از شیر گرفتن نوزاد در شب، می توانید شبانه به کودک خود بگویید: «الان نه، اما بعداً شیر می دهم». اگر این کار را انجام دهید، ممکن است کودک دوباره برای شیر خوردن بیدار نشود.

جایگزینی شیر با سایر عوامل تسکین دهنده

شیر شب را از سایر چیزهایی که باعث آسایش و آرامش کودک می شود، جدا کنید. مثلا پشت نوزاد را بمالید، بغل کنید و نوازش دهید، آب بدهید و به جای شیر دادن، لالایی بخوانید.

نکات مهم:

  1. بیدار شدن در شب برای نوزادان طبیعی است و به محض بیدار شدن نباید به آنها شیر داد. این بیداری بخشی از ریتم خواب آنهاست.
  2. تماس فیزیکی با کودک را در طول روز افزایش دهید.
  3. بچه ها دوست دارند زود بخوابند و صبح زود در ساعت 6 و 7 بیدار شوند.
  4. برخی از والدین عادت دارند با غذا دادن به بیداری های شبانه فرزندشان واکنش نشان دهند این کار اشتباه است و باعث می شود فرزندشان شبانه شیر بخواهد.
  5. برخی از کودکان به دلیل شروع و افزایش سریع تغذیه کمکی دچار مشکلات گوارشی می شوند و شب ها از خواب بیدار می شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از محصولات سایت فروشگاه آنلاین کلبه کتاب کودک (لینک‌های زیر) استفاده نمایید:

کلام پایانی

روش های زیادی برای از شیر گرفتن نوزاد در شب وجود دارد و هر نوزاد روش خاص خود را دارد. گرفتن شیشه شیر از نوزاد در شب مانند شیر مادر است با این تفاوت که در حالت دوم مادر نیز تغییراتی را تجربه می کند. از شیر گرفتن تدریجی و حفظ یک رویکرد ثابت به کودک شما کمک می کند تا سیستم جدید را زودتر بیاموزد، اما اگر نوزاد در تطبیق مشکل دارد، می توانید سرعت خود را به تاخیر بیندازید یا کاهش دهید.

مدیر مجله

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر