
2 6 دقیقه مطالعه
View more
بازی های فکری مجموعه ای از سرگرمی های مفید و موثر برای کودکان است. بازی فکری علاوه بر جنبه سرگرمی، دقت و تمرکز کودکان را افزایش می دهد و در ارتقا و بهبود مهارت های شناختی آنها تأثیر دارد. با توجه به این تعاریف، در این نوشتار به مزایا و انواع بازی های تقویت حافظه کودکان می پردازیم.
کودکان به دلیل سنشان به سرگرمی و یادگیری نیاز دارند که فعالیت ذهنی آنها را بهبود بخشد. بازی فکری یکی از برنامه های آموزشی است که علاوه بر سرگرمی کودک، مغز او را به چالش می کشد و توجه و تمرکز کودکان را افزایش می دهد.
این بازی ها از قوه تخیل کودکان استفاده می کنند و بازی با آن ها به کودک امکان خیال پردازی می دهد. بهبود حافظه، افزایش عزت نفس، کاهش استرس، بهبود ادراک و توجه کودکان و پرورش احساس مسئولیت از دیگر مزایای بازی های فکری است. از همه مهمتر نقش بازی ها در بهبود حافظه کودکان در بهبود حافظه دیداری است.
این سرگرمی ها چالش برانگیز و هیجان انگیز هستند و کودک به آنها توجه دارد.این باعث میشود بچهها نحوه بازی، کارتها، اشکال و هر چیزی را که میبینند به یاد بیاورند. بنابراین بازی ذهنی باعث بهبود عملکرد ذهن در زمینه مهارت های بصری می شود. حافظه دیداری مهم ترین حافظه محسوب می شود و با بهبود عملکرد آن در سنین پایین، میزان یادگیری و حفظ کودک افزایش می یابد.
با توجه به تاثیری که بازی های فکری در رشد مهارت ها و افزایش دقت و تمرکز کودکان دارد، در ادامه به بررسی بازی هایی می پردازیم که مناسب گروه سنی کودکان بوده و به ارتقای مهارت های شناختی و عملی آنها کمک می کند.
پازل یکی از محبوب ترین بازی ها برای تقویت حافظه کودکان است. بسیاری از کودکان علاقه زیادی به این بازی نشان می دهند. دلیل این امر چالشی است که آنها تجربه می کنند. برای کودک سرگرم کننده است که قطعاتی را جمع کند که در نهایت یک تصویر واحد می سازد.
یکی از مزیت های چیدن پازل برای کودکان این است که روی شکل، رنگ و اندازه قطعات تمرکز می کنند و در نتیجه مهارت های بصری خود را تقویت می کنند. کنار هم قرار دادن قطعات پازل قدرت حل مسئله، صبر و تحمل، خلاقیت را افزایش می دهد و حس کنجکاوی کودک را بیدار می کند و یک درگیری مغزی مفید و چالش برانگیز برای ذهن او ایجاد می کند.
یکی از موثرترین بازی های فکری روی حافظه و فعالیت ذهنی کودکان، مکعب روبیک است. مکعب روبیک یا مکعب جادویی یک مدل پازل سه بعدی است که دارای شش وجه با شش رنگ مختلف است. انجام این بازی مهارت های حرکتی چشم و انگشتان را تقویت می کند و منجر به برقراری ارتباط بین آنها می شود. بازی روبیک سرعت پردازش مغز را افزایش می دهد و در تقویت حافظه دیداری و تمرکز بسیار موثر است.
روبیک به عنوان یکی از بازی های تقویت حافظه کودکان، ذهن آنها را با الگوریتم ها و نظم آشنا می کند. این بازی کودک را وادار می کند تا راه های مختلفی برای حل آن پیدا کند و از خلاقیت خود برای رسیدن به شش چهره با رنگ های صحیح استفاده کند.
بازی فکری سودوکو یکی از بازی های پرطرفدار در کل جهان است که ریشه آن به ژاپن بازمی گردد. می توان گفت مهمترین ویژگی این بازی تقویت مهارت های منطقی و استدلالی کودکان است. در این بازی کودک باید بتواند اعدادی را که در جداول نیستند حدس بزند. بنابراین هر عدد در هر ردیف فقط یک بار تکرار می شود. این کار منجر به هوشیاری ذهنی، افزایش صبر و تحریک قوه تخیل مغز می شود.تاثیر مثبت سودوکو به عنوان یکی از بازی های تقویت حافظه کودکان این است که قدرت تفکر آنها را افزایش می دهد، کودکان را به جزئیات توجه می کند و از همه مهمتر به بهبود حافظه به ویژه حافظه دیداری کمک می کند.
پازل تنگرام یک پازل سرگرم کننده با هفت شکل هندسی (یک مربع، یک متوازی الاضلاع و پنج مثلث) است که با کنار هم قرار دادن آنها می توان طرح های مختلفی خلق کرد. این بازی رومیزی فکری یکی از بازی های جذاب برای تقویت حافظه کودکان است. کودکان در حین بازی با این فیگورها با ابتکاری که در ایجاد موقعیت های مختلف و ایجاد ارتباط منطقی بین آنها به کار می برند، مهارت های بصری- فضایی خود را بهبود می بخشند و خلاقیت خود را افزایش می دهند.
افزایش دقت و تمرکز کودکان، تقویت طبقه بندی ذهنی و عملی، رشد مهارت های ریاضی، بهبود ادراک بصری، پرورش حافظه و بهبود توانایی حل مسئله از مهم ترین ویژگی هایی است که کودکان در نتیجه رویارویی با تنگرام چینی به دست می آورند.
جفت و جور یک بازی مهیج بدون رده بندی سنی است که حس چالش و هیجان را در کودکان ایجاد می کند.در این بازی کودک باید کارت هایی را که در دست دارد با کارت های روی میز مطابقت دهد. چنین بازی چه مهارت هایی را افزایش می دهد؟ البته افزایش سرعت واکنش، هماهنگی دست و چشم و پردازش ذهنی قوی از نتایج تفریح با این بازی است.
کودکی که جفت و جور بازی می کند نوعی درگیری را تجربه می کند که در آن شکل ها و سازگاری آنها با یکدیگر را بهتر درک می کند. افزایش دقت و تمرکز کودکان و تقویت حافظه دیداری و حس رقابت از دیگر ویژگی های موثر این بازی است.
علاوه بر بازی هایی که در بالا برای تقویت حافظه فرزندتان به آنها اشاره کردیم، برخی بازی های فکری دیگر در افزایش دقت و تمرکز کودکان موثرتر هستند. این بازی ها ذهن کودکان را به چالش می کشد و به آنها اجازه می دهد تا دقت و تمرکز بیشتری را در حین بازی نشان دهند.
یکی از مهیج ترین بازی های پازل برای کودکان و بزرگسالان، برج هیجان یا جنگا است. در این بازی مکعب ها در گروه های سه تایی به صورت افقی و عمودی روی هم قرار می گیرند و یک برج هشت طبقه می سازند. در هر دور، کودک باید بتواند یک مکعب را بیرون بکشد و آن را در آخرین سطح قرار دهد.
این بازی باعث ایجاد حرکت و هیجان هدفمند در کودکان می شود. کودکان در این بازی از تمرکز و تمرکز خود استفاده می کنند و سعی می کنند با دقت کافی از فروریختن برج جلوگیری کنند. برج هیجان علاوه بر بهبود توجه و دقت کودکان، ارتباطات منطقی و هماهنگی بین حرکات چشم و دست آنها ایجاد می کند.
بازی ذهن کاپوچین یکی از بازی های تقویت حافظه کودکان است که سرعت و دقت را به کودک شما منتقل می کند.کاپوچین دارای چهار فنجان برای چهار نفر (در مجموع 16 فنجان) است و بچه ها باید فنجان ها را به ترتیب نشان داده شده روی کارت روی هم قرار دهند. این بازی سرعت، دقت و هوشیاری کودکان را بهبود می بخشد و آنها را هیجان زده و فعال می کند.
در نگاه اول، تعادل بازی ها ممکن است یک سرگرمی ساده به نظر برسد، اما چالش های دشواری را برای کودکان به همراه دارد. این بازی از چندین مخروط و چند مهره تشکیل شده است که کودکان باید آنها را روی مخروط ها قرار دهند تا تعادل آنها به هم نخورد.
حس تعادل به کودک اجازه می دهد تمرکز کند و مهره ها را کنار هم بگذارد. بنابراین اولین ویژگی بازی بهبود توجه و تمرکز کودکان است. علاوه بر این، تمرین مهارت های حرکتی ظریف، تقویت حرکات دقیق انگشتان دست و آشنایی با مفاهیم مهمی مانند تعادل از دیگر ویژگی های این سرگرمی فکری است.
بازی بوم بال یک بازی سرگرم کننده، هیجان انگیز و چالش برانگیز است و یکی از بازی هایی است که حافظه کودک شما را تقویت می کند و به کودک شما یادآوری می کند که در حین ارتقاء مهارت های خود چقدر هیجان را می تواند تجربه کند. روی بوم میله ها، بادکنک ها و سه پایه های زیادی وجود دارد. این بازی به این شکل است که بچهها چوب ها را در بادکنک ها فرو میکنند بدون اینکه اجازه بدهند بیرون بزنند.
همانطور که از نام بازی مشخص است، بازی فکری دیسکی ریسکی بازی ای است که حافظه و توانایی حرکت دست و چشم کودکان را تقویت می کند. در این بازی کودکان با تاس و دیسک سروکار دارند و باید دیسک ها را طوری بچینند که نیفتند.
برای مشاهده و خرید بازی های فکری به لینکهای زیر در سایت فروشگاه کلبه کتاب کودک مراجعه نمایید:
انجام بازی های فکری با کودکان تاثیرات زیادی در تقویت حافظه آنها دارد. این بازی ها نه تنها سرگرمی هیجان انگیز هستند، بلکه دقت، تمرکز و مهارت های حرکتی و منطقی را نیز بهبود می بخشند. کودکان از طریق این بازی ها با تصمیم گیری صحیح، سرعت عمل و تقویت حافظه دیداری مواجه می شوند.
مدیر مجله
2 6 دقیقه مطالعه
View moreپازل چوبی پین دار یکی از انواع پازل های چوبی است. این نوع پازل بیشتر برای کودکان سن پایین مورد استفاده قرار می گیرد تا کودکان بتوانند با در دست گرفتن پین پازل، آن قطعه را در جای خود قرار دهد
2 5 دقیقه مطالعه
View moreفواید تقویت مهارت دست ورزی در کودکان موارد زیادی است که قصد داریم در این مطلب درباره ی آن ها بحث کنیم. اغلب والدین از مهارت دست ورزی کودک خود مطمئن نمی باشند
0 2 دقیقه مطالعه
View moreاز آنجایی که بیشتر زمان یک کودک با بازی سپری میشود، انتخاب نوع مناسب بازی برای آنها بسیار اهمیت دارد. بازی در تقویت مهارتهای ادراکی و تواناییهای آنها نقش مهمی دارد و یکی از این بازیها پازل است.
3 3 دقیقه مطالعه
View moreپازل کودک بازی فکری بسیار مفید برای کودکان می باشد.بازی های فکری برای رشد ذهنی کودک یکی از موضوعات بسیار مهم می باشد.ویژگی مهم در پازل، افزایش قدرت توجه و تمرکز در کودک می باشد.
0 4 دقیقه مطالعه
View moreبا خرید اسباب بازی برای افزایش تمرکز مهارت های مختلفی مانند: بینایی، شنوایی و ... کودک تقویت می شود در این مطلب بهترین اسباب بازی های افزایش تمرکز را ارائه خواهیم داد. پس با ما همراه شوید.
دیدگاه کاربران
ورود به سیستم جهت ثبت نظر