آموزش مهارتهای زندگی به کودکان

 آخرین بروزرسانی: 1402/12/14 124 زمان مطالعه: 3 دقیقه
آموزش مهارت های زندگی به کودکان یکی از اساسی ترین مسائل است. آگاهی و دانش از مهارت های زندگی که شامل مجموعه ای از توانایی ها مانند: مدیریت بحران ها، چالش های زندگی یا برقراری ارتباط با دیگران است...

آموزش مهارتهای زندگی به کودکان

آموزش به کودکان که چگونه از خود و دیگران مراقبت کنند برای رشد آنها به عنوان انسان های سالم و سازنده ضروری است. در این مقاله آموزش مهارت های زندگی به کودکان را به اشتراک می گذاریم. مهارت های زندگی به فرزند شما کمک می کند تا در مدرسه، کار و زندگی شخصی شادی و موفقیت داشته باشند. برخلاف مهارت‌های فنی، از جمله ریاضی، علوم و سایر دروسی که در مدرسه یاد می‌گیریم، مهارت‌های زندگی اغلب در کلاس‌های درس سنتی آموزش داده نمی‌شوند. با این حال، این مهارت ها برای رشد مناسب کودکان و بزرگسالان بسیار مهم است.

 آموزش مهارت های زندگی به کودکان

آموزش مهارت های زندگی به کودکان یکی از اساسی ترین مسائل است. آگاهی و دانش از مهارت های زندگی که شامل مجموعه ای از توانایی ها مانند: مدیریت بحران ها، چالش های زندگی یا برقراری ارتباط با دیگران است، می تواند تاثیر زیادی بر شرایط زندگی هر یک از ما داشته باشد. همه ما در زندگی نقاط ضعفی داریم که این موضوع محدودیت ها و موانع زیادی را در طول زندگی برای ما ایجاد کرده است. با تمام تعاریف مهارت های زندگی.این موضوع مهم را در ذهن داشته باشید که کودکان از سنین پایین می توانند مهارت های مهم زندگی را به خوبی و با روش های صحیح بیاموزند.

لزوم آموزش و یادگیری مهارت های زندگی برای کودکان

بسیاری از والدین فقط به دنبال رشد توانایی های ذهنی و هوش (IQ) فرزند خود هستند، مانند: پیشرفت تحصیلی و یادگیری دروسی مانند ریاضیات یا یادگیری زبان های مختلف. اما توجه به این نکته ضروری است. که ذهن کودک شما در سنین پایین ظرفیت زیادی برای یادگیری دارد. در کنار بهبود ذهنی (IQ)، به بهبود مهارت های هوش هیجانی (EQ) او نیز توجه کنید. تقویت این دو مورد به طور همزمان به کودک شما کمک می کند تا جوانی و بزرگسالی بهتر و متعادل تری را تجربه کند.

مهارت های زندگی برای کودکان چیست؟

1. مهارت حل مسئله و تصمیم گیری

حل مسئله و تصمیم گیری مهمترین مهارت است که در طول زندگی به آن نیاز داریم. آموزش مهارت های زندگی به کودکان همراه با مهارت های حل مسئله کامل می شود. وقتی در زندگی با مشکلی مواجه می شویم، باید بدانیم که چگونه شرایط را بسنجیم و راه حلی برای آن پیدا کنیم و در نهایت تصمیم بگیریم. در تصمیم گیری درست برای فرزندتان می توانیم با راهنمایی او کمک زیادی به او کنیم.

2. مهارت برقراری روابط اجتماعی

ارتباط با دیگران برای کودکان بسیار مهم است. از این طریق روابط اجتماعی، اصول و قواعد اجتماعی و همدلی و همکاری با دیگران را می آموزند. همچنین این مهارت در بزرگسالی به آنها کمک می کند. تا در آینده راحتتر دوست پیدا کنند و همچنین روابط اجتماعی خوبی ایجاد می کند. انسان می تواند در کار و حرفه خود پیشرفت کند و مسیر موفقیت اجتماعی را برای خود آسان تر نماید. این نکته همیشه مهم بوده است که انسان ها به عنوان افراد اجتماعی به این دنیا می آیند و ارتباط و اشتراک گذاری با دیگران یکی از نیازهای اساسی هر فرد در این دنیاست.

3. مهارت های مدیریت زمان

مدیریت زمان یکی از مهارت هاست. که در بزرگسالی واقعا به آن نیاز داریم. چون با بزرگتر شدن مسئولیت های ما در زندگی گسترده تر می شود. پس چه بهتر که یاد بگیریم از سنین پایین برای وقت خود ارزش قائل شویم و در مدیریت آن کوشا باشید. کودکان نیاز دارند که بین درس، فوق برنامه و تفریح ​​خود تعادل ایجاد کنند و این تعادل با یادگیری مهارت های مدیریت زمان شکل می گیرد.

4. مهارت نه گفتن

کودکان در سنین بسیار حساسی از نظر یادگیری هستند. زیرا کودکان با توجه به تجربه کوتاه خود شرایط و موقعیت های دنیای اطراف خود را می سنجند. به دلیل ضعف آنها در گفتار و ارتباطات ممکن است مورد آزار و اذیت و همچنین خطر تجاوز جنسی قرار بگیرند. به همین دلیل، توانایی نه گفتن یکی از اولین اصول یادگیری مهارت های زندگی در کودکان است.این مهارت باعث می شود کودک در موقعیت های نامناسب حقوق خود را به رسمیت بشناسد و می تواند در برابر هر چیزی که گفته شده از خود دفاع کند.

5. مهارت های تفکر انتقادی

تفکر انتقادی به این معناست که وقتی با مشکلی روبرو می شوید; به خوبی بتوانید تمام ابعاد آن را ارزیابی کنید. این به ما کمک می کند تا هر کلمه را ساده نگیریم. یا زمانی که در موقعیت خاصی قرار داریم; آن را درست کنیم. آموزش مهارت های زندگی به کودکان گاهی فاقد آموزش تفکر انتقادی است. این باعث می شود؛. برخی از کودکان به راحتی تحت تاثیر دوستان یا گروه های دیگر و حتی افراد سودجو در جوامع اجتماعی قرار می گیرند. مهارت های تفکر انتقادی به کودکان کمک می کند، هر کلمه را بدیهی نگیرد و بتواند در مورد موضوعات مختلف سوال بپرسد تا تحلیل و تفسیر آن را بیان کند.

6. کمک های اولیه

کمک های اولیه شامل آگاهی از شرایط اضطراری است. کودک باید نحوه استفاده از کیت کمک های اولیه را بداند (و بداند در کجای خانه و جاهای دیگر قرار دارد). کمک های اولیه همچنین شامل دانستن نحوه تماس با شماره در مواقع اضطراری است.تمرین از طریق ایفای نقش مهم است. به این ترتیب، او آماده خواهد بود که دست یاری دراز کند!

7. بهداشت اولیه

در اینجا چند نمونه از اصول بهداشتی آورده شده است: مسواک زدن، حمام کردن، شانه کردن یا برس کشیدن موها، شستن صورت و لباس پوشیدن. همچنین می‌توانید این را اضافه کنید که چه زمانی لباس‌ها را تمیز نمایید. افراد پیش از نوجوانی نیز می توانند استفاده از دئودورانت را به لیست اضافه کنند.

8. مهارت های مکالمه

صحبت با دوستان، خانواده و آشنایان برای توسعه روابط بسیار مهم است. متأسفانه خیلی از بچه ها پیامک می دهند و زیاد رو در رو صحبت نمی کنند. مهارت های گفتگوی قوی در مدرسه، مصاحبه های شغلی، کار و زندگی به طور کلی کمک کننده است.

9. مقابله با شکست

شاید کنار آمدن با آن سخت باشد، اما شکست بخشی از زندگی است. با این حال، کسانی که شکست را پذیرفته اند، احتمال موفقیت و خوشحالی بسیار بیشتری دارند. کودک باید پذیرای اصلاحات والدین و معلمان باشد (تا زمانی که این اصلاحات موجه باشد).کودکی که می تواند شکست (و انتقاد) را تحمل کند، از نظر عاطفی، ذهنی و اجتماعی بسیار بیشتر برای بزرگسالی آماده است!

10. لباس پوشیدن و آراستگی منظم

با رعایت اصول بهداشتی به اختصار به این موضوع اشاره کرده ایم. کودکان می توانند یاد بگیرند که خودشان لباس بپوشند و از سنین پایین برای آن روز آماده شوند. برخی از راه‌های کمک به این فرآیند شامل چیدن لباس‌ها از شب قبل و تهیه یک ساعت زنگ دار با کاربری آسان است. همچنین می توانید تصاویر یا کارت هایی را که نحوه انجام این فرآیند را نشان می دهد به آن ها نشان دهید.

11. اخلاق

آداب معاشرت مجموعه ای از مهارت های مادام العمر است که همه باید یاد بگیرند. گفتن «لطفا» و «متشکرم» از مصادیق خوش اخلاقی است. مثال دیگر، آداب سفره، از جمله استفاده صحیح از دستمال سفره و ظروف است. همچنین یادگرفتن آنچه در کشورها و فرهنگ های دیگر مناسب است، مفید خواهد بود، به خصوص اگر سفر می کنید.

12. مدیریت پول

درک پول و آگاهی مالی یکی از مهم ترین مهارت هاست! این را می توان در سنین پایین انجام داد. از پس انداز در قلک گرفته تا حساب های بانکی گرفته تا کارت های اعتباری، کودک باید یاد بگیرد که امور مالی را عاقلانه مدیریت کند.همانطور که بچه ها رشد می کنند، می توانند در مورد سرمایه گذاری و تجارت (از جمله دنیای جدید هیجان انگیز ارزهای دیجیتال) نیز بیاموزند.

13. استقلال عمومی

همانطور که گفته شد، بزرگسالان سعی می کنند با انجام کارها آن را برای کودکان آسانتر کنند. به عنوان مثال، یک کودک 10-13 ساله به اندازه کافی بزرگ است که والد او را برای مدتی در خانه تنها بگذارد. این فرصت خوبی برای تمرین استقلال است. برخی از نمونه ها شامل انجام تکالیف به صورت مستقل، تمیز کردن اتاق خواب و مراقبت از وسایل شخصی است.

14. مدیریت زمان

مدیریت زمان مهارتی است که هر کسی می تواند از آن استفاده کند! از مشق شب گرفته تا ورزش و فعالیت های فوق برنامه، بچه ها چیزهای زیادی در خود دارند. چگونه همه اینها را مدیریت می کنید؟ این به ایجاد روال ها و دنبال کردن برنامه ها برمی گردد. یادگیری نحوه مدیریت موثر زمان می تواند زندگی را بسیار سرگرم کننده تر و کمتر استرس زا کند!

در ادامه می توانید برای خرید کتاب آموزش مهارتهای زندگی به کودکان از لینک های زیر استفاده نمایید:

کلام پایانی

مهارت های زندگی کودکان باعث افزایش موفقیت فردی و اجتماعی آنها می شود. این مهارت ها می تواند توسط والدین، معلمان، مربیان و روانشناسان اجرا شود.برای آموزش این مهارت ها والدین و سایر معلمان باید به نکات زیر از جمله دادن بازخورد مناسب سن، اصرار بر انجام تمرینات و تشویق کودک توجه کنند.

مدیر مجله

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر