راهکارهایی برای دور کردن کودک از موبایل

 آخرین بروزرسانی: 1403/04/13 58 زمان مطالعه: 7 دقیقه
دور نگه داشتن کودکان از تلفن همراه در دنیای امروز کمی دشوار به نظر می رسد. هر پدر و مادری به دلیل اعتیاد فرزندشان به گوشی های هوشمند می خواهد فرزندش را از تلفن همراه دور نگه دارد.

راهکارهایی برای دور کردن کودک از موبایل

آمارها نشان می دهد که کودکان یک سوم کاربران گوشی های هوشمند در جهان را تشکیل می دهند و این تعداد همچنان به سرعت در حال افزایش است.

یک کودک چهار ساله می تواند بازی ها را تماشا و دانلود کند. او حتی می تواند با شخصی در واتس اپ چت کند یا با دوربین عکس بگیرد یا تماس ویدیویی برقرار کند، حتی اگر هنوز خواندن را یاد نگرفته باشد. آنها ممکن است خیلی بیشتر از شما در مورد تلفن و اینترنت بدانند.

از سوی دیگر، والدین به شدت نگران استفاده فرزندانشان از گوشی های هوشمند هستند. اما دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. زیرا در ادامه مقاله به بررسی چند ترفند ساده برای دور نگه داشتن کودکان از موبایل می پردازیم.

با توجه به اینکه با مضرات استفاده زیاد از تبلت و موبایل برای کودکان آشنا شده اید، بهتر است بدانید راهکارهایی برای دور کردن کودک از موبایل چیست در غیر این صورت بروز استرس مشکلات روحی و روانی جبران ناپذیری را برای کودک شما به همراه خواهد داشت.در ادامه این بند قصد داریم راهکارهای مناسبی برای دور نگه داشتن تلفن همراه از فرزندتان ارائه دهیم.

مشاهده محصولات تعادلی برای کودکان

با وضع قوانین تلفن همراه را از کودکان دور نگه دارید

بهترین راه برای تربیت فرزندتان این است که به او بیاموزید که ما همیشه نمی‌توانیم کاری را که می‌خواهیم انجام دهیم و برای پیشرفت در زندگی خود به چارچوب خاصی نیاز داریم. در این زمینه علاوه بر تفریح ​​و بازی، چیزهای دیگری نیز برای زندگی لازم است.

استفاده از تایمر برای دور نگه داشتن تلفن همراه از کودکان

وقتی تبلت یا تلفن همراه به فرزندتان می دهید، یک تایمر تنظیم کنید. به او بیاموزید که وقتی تلفن همراه یا تبلتش بوق می زند، زمان تحویل تبلت یا تلفن همراه است. هنگامی که فرزندتان تلفن همراه یا تبلت خود را پس از به صدا درآمدن زنگ هشدار به شما می‌دهد، او را تشویق کنید تا با هم فعالیتی مانند درست کردن کیک، بازی فکری، نقاشی، ساختن کاردستی، رفتن به پارک یا هر چیز دیگری انجام دهند. فرزند شما دوست دارد علاوه بر دور نگه داشتن تلفن همراه از کودکان، رابطه پایداری بین خود و فرزندتان برقرار خواهید کرد.

قرار دادن یک سیستم بازی ویدیویی در یک اتاق کنترل شده

یکی از بهترین راه ها برای دور نگه داشتن موبایل از کودکان، قرار دادن سیستم بازی، موبایل یا تبلت در جای مخصوصی از خانه است.بهتر است اجازه ندهید فرزندتان از این وسایل در اتاق خوابش استفاده کند زیرا نمی توانید او را کنترل کنید. از طرفی بازی با این وسایل در پذیرایی یا خانه باعث می شود که حواسش به اطرافیانش باشد حتی اگر کم باشد.

وقتی کودک احساس می کند که کسی او را تماشا می کند، کمتر سعی می کند قوانین را زیر پا بگذارد. وقتی این چیزها در اتاق خواب کودک باشد، هر زمان که شما آنجا نباشید، با زیر پا گذاشتن قوانین سعی می کند بیشتر بازی کند.

همراهی والدین برای دوری کودکان از تلفن همراه

بهترین راه برای دور نگه داشتن تلفن های همراه از کودکان، نظارت بر آنها با والدین است. وقتی قوانینی را که در این زمینه برای فرزندتان تعیین کرده اید رعایت کنید، او احساس نمی کند که در مقابل او ایستاده اید و از شما دفاع نمی کند.

در ساعاتی که بازی کامپیوتری تعطیل است می توانید مهارت جدیدی را به او آموزش دهید. به عنوان مثال، با استفاده از کتاب و فلش کارت به آرامی حروف انگلیسی را شروع کنید، با او بازی کنید یا او را برای تفریح ​​بیرون ببرید. به این ترتیب کودک شما یاد می گیرد که باید در رعایت قوانین کوشا باشد و از طرفی استرس و اضطرابی هم به او دست نخواهد داد.

تلفن همراه را باید به تدریج از دست کودکان گرفت

اگر قرار است راهکارهایی برای دور نگه داشتن کودکان از تلفن همراه پیاده کنیم، باید به تدریج این کار را انجام دهیم زیرا تغییرات ناگهانی باعث ایجاد اضطراب در کودکان می شود.

 استفاده از رایانه، تلفن همراه و تبلت امروزه بخشی از زندگی ماست و حذف کامل آن غیرممکن است، اما می توان ساعت ها را کاهش داد.

کاهش ساعات استفاده از وسایل الکترونیکی زمان بر است و باید به تدریج انجام شود تا باعث استرس کودک نشود. در این مدت با کودک خود مهربان باشید و از هرگونه خشونت کلامی و فیزیکی بپرهیزید. بهتر است در ساعات مدرسه توجه کودک به درس معطوف شود و در فصل تابستان وقت کودک را با برنامه ها و درس های آموزشی مناسب پر کند.

 شرایط تغییر را برای فرزندتان فراهم کنید

پایان دادن به بازی برای کودک شما یک لحظه استرس زا است و احتمالاً در برابر پذیرش آن مقاومت می کند. در این زمان بهتر است توجه کودک به ارزش های اجتماعی مانند هنر و ورزش معطوف شود.با فرزندتان در مورد تجربیات شخصیت خود صحبت کنید، سپس از او در مورد علایقش بپرسید.

سپس او را تشویق کنید تا در کلاس های هنری یا ورزش هایی که مورد علاقه او هستند شرکت کند. در هیچ یک از این مراحل فرزندتان را تنها نگذارید و تا جایی که می توانید او را زیر نظر داشته و با او همدلی کنید. استفاده از این روش نه تنها فرزند شما را از دنیای مجازی به دنیای واقعی می برد. شما و فرزندتان را به هم نزدیکتر می کند.

به فرزندتان مسئولیت بدهید

یکی از بهترین راه‌ها برای دور نگه داشتن تلفن همراه از کودکان، سرگرم کردن آن‌ها با فعالیت‌هایی در خانه است. ابتدا از آنها بخواهید که در اموری که به آنها علاقه دارد به شما کمک کنند، سپس مسئولیت های دیگری را به آنها بسپارید. این باعث می شود فرزند شما مسئولیت پذیر باشد و وظایف زندگی خود را به عهده بگیرد و از وسایلی مانند سیستم های بازی، تلفن همراه و تبلت دور بماند.

انواع اسباب بازی در فروشگاه آنلاین کلبه کتاب کودک

می توانید از کودک خود در انجام کارهای ایمن مانند تا کردن یا چیدن میز، تا کردن لباس ها، گردگیری و غیره کمک بخواهید. تشویق او به انجام کارهایی که برای او بی خطر است می تواند به او احساس غرور و اعتماد به نفس بدهد. با این روش تا حد زیادی فرزندتان را مسئولیت پذیر کرده اید و او را از بازی های رایانه ای دور نگه داشته اید.

استانداردسازی الگوهای رفتاری والدین در رابطه با فرزندان

یکی از توصیه های اکید روانشناسان کودک در پرهیز از تلفن به ویژه در مسائل تربیتی و تربیتی کودکان، وجود الگوی رفتاری منحصر به فرد والدین در رابطه با کودک است. اگر والدین برنامه یا هدف خاصی را در زندگی کودک دنبال می کنند و می خواهند آن را نهادینه کنند، پس از اطمینان از درستی آن، باید از نظر خود حمایت و آن را تقویت کنند.

اگرچه گاهی ممکن است بین والدین اختلاف نظر وجود داشته باشد و یا حتی از صحت کاری که انجام می دهند اطمینان کافی نداشته باشند، اما باز هم بهتر است در حضور فرزند از اختلاف نظر متقابل خودداری شود. زیرا کودک به راحتی می تواند از اختلاف نظر والدین به نفع خود استفاده کند و با مراجعه به یکی از آنها به هر آنچه که می خواهد برسد و مطمئن شود که با کمی اصرار به آنچه می خواهد می رسد.

اختصاص دادن یک نقش کاملاً مثبت یا منفی به هر یک از والدین بسیار بی احتیاط است. بهتر است والدین در صورت وضع قانون یا حدی برای فرزند خود به یکدیگر اطلاع دهند تا با هماهنگی دوجانبه از سرپیچی فرزندان از این قوانین جلوگیری کنند.

چه زمانی و در کجا استفاده از تلفن همراه ممنوع است؟

میزان استاندارد زمان تلفن همراه برای کودکان به سن کودک و روش های فرزندپروری شما بستگی دارد. برای کنترل مدت استفاده فرزندتان از تلفن همراه، استفاده از تلفن همراه را در شرایط خاص ممنوع کنید.

استفاده از تلفن همراه در رختخواب توصیه نمی شود. بنابراین، کودک خود را از استفاده از تلفن همراه تا یک ساعت قبل از خواب منع کنید. گردهمایی های خانوادگی و سر سفره از دیگر موقعیت هایی است که در آن استفاده از تلفن همراه به هیچ یک از اعضای خانواده توصیه نمی شود.

استفاده از تلفن همراه در مکان های شلوغ به کودکان توصیه نمی شود. امکان سرقت تلفن همراه در چنین مکان هایی افزایش می یابد. علاوه بر آسیب جسمی به کودک در هنگام سرقت، ترسی که کودک در حین سرقت تجربه می کند، بر سلامت روانی او نیز تأثیر می گذارد.

نتیجه گیری

وابستگی و عادت کودک به استفاده طولانی مدت از تلفن همراه، امکان ارتباط با دیگران را از کودک سلب کرده و دوری از سایر همسالان کودک را از تجربیات جدید محروم و او را منزوی می کند. بروز مشکلات جسمی مانند ضعف بینایی و آسیب به دست و انگشتان کودک در اثر استفاده زیاد از تلفن همراه یکی از عوارض استفاده زیاد از تلفن همراه است. بنابراین دور نگه داشتن کودک از تلفن همراه بر سلامت جسمی و روحی او تأثیر می گذارد.

مدیر مجله

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر